Handelsmissie India met koning & koningin

“Innovation through co-creation #NLINDIA”

Pure Jute maakte van 13 t/m 18 oktober deel uit van de Nederlandse delegatie die mee is geweest op Handelsmissie naar India. Deze bijzondere missie, die paralel liep met het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en koningin Maxima, werd georganiseerd door de Nederlandse Overheid. Nederland en India kennen een krachtige en lange handelsgeschiedenis en sterke samenwerking.

Pure Jute is staat voor innovatieve oplossingen en een transparante keten met aandacht voor mens, dier en milieu. We zetten ons in voor pure natuurlijke producten, duurzame handel en samenwerking. We geloven in co-creatie. Vanaf de start van het product: de zaden, het gewas, de boeren, iedereen die bij het productieproces en transport is betrokken, gelieerde (certificering) instanties tot en met de klant. Samen kunnen we producten op maat ontwikkelen die het verschil maken.

Technology Summit 2019 New Delhi
In New Delhi stond Pure Jute met een presentatie in de Experience Zone van de India Tech Summit, waar zo’n 140 Nederlandse en meer dan 1000 Indiase bedrijven, kennisinstellingen en overheidsinstellingen aanwezig waren die met India samenwerken op het gebied van water, voedsel en gezondheid.  Nederland was dit jaar de partner van deze technologie- en innovatiebeurs. De Tech Summit werd onder andere geopend door Koning Willem-Alexander.

Pure Jute is tijdens inauguratie van de Tech Summit geïnterviewd door RTL Nieuws.

Klik hier om het fragment van RTL Nieuws te bekijken.

Klik hier om het het artikel van RTL Nieuws te lezen.


Beknopte samenvatting van het nieuwsitem.
“Het ging al goed maar het bedrijf is nu ineens booming”

Pure Jute met Koning en Koningin mee op handelsmissie naar India
Dat een handelsmissie echt niet alleen voor de grote jongens is, bewijst ook Desiree Rasenberg, oprichter van Pure Jute uit Cromvoirt (Provincie Noord-Brabant) dat duurzame tassen van jute maakt. Zij is dit jaar samen met haar dochter Maartje Prinsen mee met de handelsmissie naar India (13-18 oktober 2019).

Desiree: “Het ging al goed, maar het bedrijf is nu ineens booming. Dat komt toch door de aanwezigheid van de koning en de aandacht die je daardoor krijgt”, zegt ze. “Mensen luisteren ineens echt naar je.”; Samen met haar vier dochters runt ze het bedrijf.

Deze missie is in aanwezigheid van Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Agro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en watergezant Henk Ovink.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink is de zakelijk missieleider. Zij is bestuurslid van VNO-NCW en voorzitter van FME-CWM. Deze missie loopt parallel aan het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan India. De Koning en de Koningin nemen deel aan diverse programmaonderdelen van deze missie.
Lees verder en bekijk het fragment van RTL Nieuws

Bron: RTL Nieuws

Publicatiedatum: do 17 okt 2019Reacties zijn gesloten.